Kurser & workshops 2021
Under våren 2021 kommer jag att erbjuda 2 studiecirklar i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Länkar till dessa finns nedan.

Sommaren 2021 kommer jag i juli månad anordna 2 vadarveckor där det finns möjlighet att boka en eller flera dagar eller halvdagar. Morgnarna, 05.00-11.00, kommer att ägnas åt fotografering från bärbart portabelt gömsle och fotografering på strandängarna på Torhamns udde. Eftermiddagar och kväll (16.00-21.00) viks åt fotografering av det sydliga sommarsträcket av vadare, måsar/tärnor och änder. 2020 hade vi ett toppenår, efter några dåliga år. Sträcket började då redan i slutet av juni månad och höll på relativt intensivt under hela juli. Vi får se hur det blir 2021.
       Möjlighet till inackordering med bra vandrarhemsstandard finns i närheten samt ställplats för husvagn/husbil. Datum kommer senare men förhandsintresse kan anmälas via mail.

Fler saker kan tillkomma men just nu är det ovanstående aktiviteter som är bestämda.

Länk till fågelkurs med Studieförbundet Vuxenskolan

Länk till Naturfotokurs med Studieförbundet Vuxenskolan

Mer info kommer under vintern.

 

Gå med i Naturfotogrupp Sydost!

Är du intresserad av naturfoto och vill träffa likasinnade och utveckla ditt naturfotograferande så kanske Naturfotogrupp Sydost är något för dig. Som medlem kan du följa med på fotoutflykter (vi anordnar mellan 5 -10 st. om året) eller lite längre resor. Den digitala medlemstidningen Naturfoto i sydost kommer att skickas till dig 4 gånger per år och på hemsidan kan du få publicera bilder och texter. Vi är aktiva i landets sydostligaste hörn med bas i Karlskrona, Ronneby och Torsås kommun.

Här hittar du vår sida
 

 
Om kurs- och workshopledaren Tony Svensson:

Jag har genom åren (började fotografera på allvar i slutet av 80-talet) lett många studiecirklar i ornitologi och fotografering m.m. Fotograferandet har även resulterat i många tidningsartiklar och bilder om djur och natur i diverse lokaltidningar samt magasin. Säljer bilder genom Azote bildbyrå och genom mitt eget företag Pelican Fototjänst. Bilder har främst sålts till websidor, publikationer/rapporter och böcker. Har länge varit verksam i styrelsen för Karlskrona Ornitologiska Klubb som bl.a. driver de två fågelstationerna Torhamns fågelstation och Utklippans fågelstation. Arbetar nu heltid som klasslärare och lägger mycket av den lediga tiden på eget fotograferande och egen verksamhet.
Har under 2019 startat Naturfotogrupp Sydost

Hemma i trädgården har jag varje vinter en rejäl vintermatning för fåglar. Det blir en del bilder härifrån när det inte finns tid och ork att ge sig ut på längre eskapader.

Här kommer några länkar med bilder från tidigare år:

Länk till bilder på vadare och fjärilar i juli månad

Länk 2 till sommarsträcket på Udda Änne

Tillbaka till naturreportage.se